پیش نمایشی از پاورپوینت استان اصفهان
برای دسترسی به سایر پاورپوینت ها روی دکمه آبی رنگ کلیک کنید
پاورپوینت دانشجوی
پاورپوینت استان اصفهان – پاورپوینت مکان های دیدنی اصفهان – پاورپوینت اصفهان – پاورپوینت جاهای توریستی اصفهان
قسمتی از پاورپوینت استان اصفهان
اصفهان شهری باستانی-توریستی در مرکز است. این شهر مرکز استان اصفهان و نیز مرکز شهرستان اصفهان است. اصفهان به لحاظ جمعیت پس از تهران و مشهد سومین شهر بزرگ و توسعهیافته ایران و یکصد و هفتاد و یکمین شهر پرجمعیت دنیاست. این شهر در میان سالهای ۱۰۵۰ تا ۱۷۲۲ میلادی به ویژه در قرن شانزدهم میلادی در میان حکومت صفویان هنگامی که برای دومین بار پایتخت ایران شد، رونق فراوانی گرفت.
حتی امروزه نیز شهر مقدار زیادی از شکوه گذشته خود را حفظ کردهاست. بناهای تاریخی متعددی در شهر وجود دارد که تعدادی از آنها به عنوان میراث تاریخی در یونسکو به ثبت رسیدهاند. اصفهان در سال ۲۰۰۶ به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شد.این شهر به داشتن معماری زیبای اسلامی و بسیاری از بلوارهای زیبا، پلهای سرپوشیده، کاخها، مسجدها و منارههای منحصربفرد معروف است. این امر باعث شدهاست که در فرهنگ ایرانی اصفهان نصف جهان لقب بگیرد.
میدان نقش جهان در تاریخ ۸ بهمن ۱۳۱۳ در فهرست آثار علمی ثبت شد و در اردیبهشت ۱۳۵۸ جزء نخستین آثار ایرانی بود که بهعنوان میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت جهانی رسید.
بناهای تاریخی موجود در میدان نقش جهان شامل عالی قاپو،مسجد امام(شاه)، مسجد شیخ لطف الله و سردر بازار قیصریه است. علاوه بر این بناها دویست حجره دو طبقه پیرامون میدان واقع شدهاست که عموما جایگاه عرضه ی صنایع دستی اصفهان میباشند. طول دقیق این میدان 530.73وعرض آن 163.47ومساحت آن حدود 86818 متر مربع است.
مسجد امام یا مسجد شاه که به مسجد جامع عباسی نیز شهرت دارد یکی از مساجد میدان نقش جهان اصفهان است که در طی دوران صفوی ساخته شد و از بناهای مهم معماری اسلامی ایران بهشمارمیرود. این بنا شاهکاری جاویدان از معماری، کاشی کاری و نجاری در قرن یازدهم هجری است.مسجد شاه (امام) مربوط به دوره صفوی است و در اصفهان، جنوب میدان نقش جهان واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۵ دی۱۳۱۰بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این مسجد که در ضلع جنوبی میدان نقش جهان قرار دارد در سال ۱۰۲۰ هجری به فرمان شاه عباس اول در بیست و چهارمین سال سلطنت وی شروع شده و تزئینات و الحاقات آن در دوره جانشینان او به اتمام رسیده است.
معمار مهندس آن استاد علی اکبر اصفهانی و ناظر ساختمان محب علی بیگ الله بودهاند.و خوشنویسانی چون علیرضا عباسی، عبد الباقی تبریزی،محمد رضاامامی، محمد طالع امامی در آن کتیبه نگاری کردهاند.
مسجد شیخ لطفالله (ساخته شده در 1602 – 1619 میلادی) یکی از مسجدهای تاریخی و شناخته شده شهر اصفهان است که در دوران صفویه بنا شدهاست. این مسجد شاهکاری از معماری و کاشیکاری قرن یازدهم هجری است که توسط استاد محمدرضا اصفهانی از معماران نامدار آن دوره ساخته شدهاست.
•مسجد شیخ لطفالله به فرمان شاه عباس لول در مدت هجده سال بنا شدهاست. این مسجد در ضلع شرق میدان نقش جهان واقع شدهاست. این مکان مذهبی برای تجلیل شیخ لطف الله المیسی بنا گردیده و سالانه گردشگران زیادی را جذب خود میکند.
عالیقاپو (به ترکی به معنی «درگاه بلند»[۱] ساختمانی است که در واقع درب ورودی دولتخانه صفوی بودهاست و در ابتدا شکلی ساده داشته و به مرور زمان و در طول سلطنت شاه عباس طبقاتی به آن افزوده شدند و در زمان شاه عباس دوم ایوان ستوندار به آن افزوده شد. این بنا در ضلع غربی میدان نقش جهان و روبروی مسجد شیخ لطفالله واقع شدهاست. ارتفاع آن ۳۶ متر است و ۶ طبقه دارد که با راهپلههای مارپیچ میتوان به آنها رسید.