زرد زخم کودکان
زرد زخم، نوعی عفونت پوستی به شدت مسری است که بیشتر در نوزادان و کودکان دیده میشود. این عفونت معمولا به شکل زخم های قرمز روی پوست، به ویژه در ناحیه بینی و دهان یا پاها و دستها نمود پیدا می کند. زخم می ترکد و پوسته رویین آن به رنگ زرد درمی آید.
برای پیشگیری از سرایت زرد زخم به دیگران از آنتی بیوتیک استفاده می شود. معمولا ۲۴ ساعت بعد از شروع درمان با آنتی بیوتیک دیگر امکان سرایت بیماری به دیگران وجود نخواهد داشت. در این مدت باید بیمار را از دیگران دور نگه دارید تا بیماری به اشخاص دیگر منتقل نشود.
پیشگیری از زرد زخم
تمیز نگه داشتن پوست، بهترین روش پیشگیری از این بیماری است. برای جلوگیری باید همیشه زخمهای موجود روی پوست، گزیدگی حشرات، بریدگیها و خراشیدگی ها را بشویید و تمیز نگه دارید. برای جلوگیری از انتقال باکتریهای روی پوست به نواحی مختلف بدن، باید نواحی زخم را به آرامی با صابون ملایم و آب شستشو بدهید و بعد با یک گاز استریل روی آن را بپوشانید.
لباس ها، ملحفه ها و حوله فرد بیمار را هر روز بشویید و نگذارید که اعضای دیگر خانواده از آنها استفاده کنند. هنگام پماد زدن بر روی زخم ها از دستکش استفاده کنید و بعد از آن دستها را تمیز بشویید. برای اینکه کودک مبتلا به زرد زخم با خاراندن زخم هایش دچار آسیب های بیشتر نشود، ناخن هایش را کوتاه کنید. دست هایتان را زیاد بشویید. اگر کودکتان به زرد زخم مبتلا شده تا اطلاع ثانوی پزشک مبنی بر مسری نبودن بیماری، او را در منزل نگه دارید.
تشخیص زرد زخم معمولا از طریق معاینه زخم های بیمار صورت می گیرد و در این مرحله نیازی به انجام آزمایش های خاص نیست. اگر مصرف آنتی بیوتیکها منجر به بهبود بیمار نشد، پزشک باید مایع درون زخمها را نمونه برداری کند و بعد از بررسی در آزمایشگاه، مصرف آنتی بیوتیک مناسب آن را تجویز کند. بعضی از انواع میکروب زرد زخم نسبت به آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند.
درمان این بیماری با مصرف پماد یا کرم آنتی بیوتیک انجام می شود که مستقیما روی زخم ها مالیده میشود. نخست باید نواحی آلوده به زخم را درون آب گرم بگذارید یا با کمپرس آب گرم، پوسته های زخم را از آن ناحیه جدا کنید. با از بین رفتن پوسته ها، امکان جذب و نفوذ پماد و گرم در پوست بیشتر میشود. اگر تعداد زخم ها بیشتر از یک مورد باشد، احتمالا پزشک داروهای خوردنی تجویز می کند، حتی اگر قبل از پایان دوره درمان، زخمها خوب شده باشند، باز هم مصرف داروها نباید قطع شود. این کار به عود نکردن بیماری و مقاوم نشدن میکروبها در برابر آنتی بیوتیکها کمک می کند.
بهترین آنتی بیوتیک برای زرد زخم-اسم پماد زرد زخم چیست-درمان خانگی برای زرد زخم-علائم زرد زخم-زرد زخم کودکان-پیشگیری از زرد زخم-بهترین آنتی بیوتیک برای زرد زخم-عوامل مؤثر در ابتلا به زرد زخم
علائم زرد زخم
از نشانه ها و علایم متداول زرد زخم می توان به زخم های قرمز رنگی اشاره کرد که به سادگی پاره می شوند، ترشحاتی از آنها خارج می شود و پوسته زخمها به رنگ زرد درمی آید.
زخم ها معمولا در اطراف :
- 🔸 دهان
- 🔸 بینی شکل می گیرند
اما از طریق انگشتان به قسمت های دیگر بدن و همچنین لباس ها و وسایل شخصی فرد مانند حوله نیز منتقل می شوند.
خارش و آزردگی ناشی از زرد زخم معمولا چندان شدید نیست. نوع دیگری از زرد زخم وجود دارد که باعث تشکیل تاول های بزرگتر روی بدن نوزادان و خردسالان میشود. شکل پیشرفته تر زرد زخم، اکتیما نام دارد. در این شکل از بیماری، زخم های پوستی عمیق تر، پرآب و چرکی و دردناک هستند و به جراحتهای وخیم تر تبدیل می شوند. زرد زخم معمولا بیماری خطرناکی نیست و زخم های ناشی از آن در حالت عفونت نه چندان جدی و بدون جراحت های سنگین درمان می شوند.
👇این مقاله هم حتما بخون 👇
از خطرات نادر این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سلولیت (عفونت بافت): عفونتهای جدی و شدید، بافت های زیر پوست را تحت تأثیر قرار می دهد و می تواند به جریان خون یا گره های لنفاوی بدن وارد شود. اگر سلولیت درمان نشود، خطر مرگ هم وجود خواهد داشت.
مشکلات کلیوی: یکی از انواع میکروب هایی که زرد زخم ایجاد می کند، باعث بروز مشکلات کلیوی هم می شود.
جراحت: زخم های ناشی از زرد زخم می توانند موجب بروز جراحت شوند.
عوامل مؤثر در ابتلا به زرد زخم
- 🔸 آب و هوای گرم و مرطوب: شیوع زرد زخم در محیطهای گرم و مرطوب یا در تابستانها بیشتر است.
- 🔸 انجام برخی از ورزش ها: انجام برخی از ورزش ها مانند کشتی و فوتبال که تماس بدنی افراد با هم زیاد است نیز می تواند موجب بروز زرد زخم شود.
- 🔸 دیابت: بزرگسالان مبتلا به دیابت یا کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به اکتيما هستند.
- 🔸 سن: این بیماری معمولا در کودکان بین دو تا شش سال رخ میدهد.
- 🔸 شکاف و بریدگی پوستی: باکتری های این بیماری از طریق شکاف ناشی از زخم و گزیدگی یا بریدگی هم وارد پوست می شوند.
- 🔸 محیطهای شلوغ: انتقال بیماریهای پوستی معمولا در محیطهای شلوغ مانند مدرسه و مهدکودک بیشتر است.
اسم پماد زرد زخم چیست؟
1. پماد موپیروسین برای زرد زخم
این پماد برای درمان ضایعات پوستی ثانویه توسط باکتریهای خاص استفاده میشود. در درمان زردزخم نیز پماد موپیروسین بسیار کاربرد دارد. این پماد موضعی از رشد باکتریها جلوگیری کرده و آنها را از بین میبرد. این دارو را باید تنها با تجویز پزشک استفاده کرد.
2. پماد تتراسایکلین برای زرد زخم
پماد تتراسایکلین نوعی آنتیبیوتیک موضعی است که برای عفونتها و زخمها با عامل باکتریایی استفاده میشود. در عفونتهای متوسط میتوان از این پماد استفاده کرد. اما زمانی که عفونت شدید باشد، دیگر پماد تتراسایکلین تاثیری ایجاد نمیکند.
3. فلوکلوگزاسیلین برای درمان زردزخم
بهترین آنتی بیوتیک برای زرد زخم: فلوکلوگزاسیلین نوعی آنتیبیوتیک خوراکی است که برای درمان عفونتها و زخمها استفاده میشود. زمانی که عفونت ناشی از زردزخم شدید باشد و پمادهای موضعی کارساز نباشند، پزشک از آنتیبیوتیک خوراکی مانند فلوکلوگزاسیلین استفاده میکند.
4. تغییر شیوه زندگی و درمان خانگی زردزخم
برای عفونتهای جزئی که به نواحی دیگربدن گسترش نیافته اند، میتوانید درمان زخمها را با کرم آنتی بیوتیکی بدون نسخه یا پماد حاوی باسیتراسین امتحان کنید. قرار دادن یک باند نچسب در این ناحیه میتواند به جلوگیری از گسترش زخمها کمک کند.
درمان خانگی برای زرد زخم
برای درمان زخم هایی که محدود هستند و به نواحی مختلف پوست سرایت نکرده اند، استفاده از آنتی بیوتیک های بدون نسخه مانند پماد باکیتراسین (bacitracin) نیز کفایت می کند. قرار دادن باندی که به زخم نمی چسبد نیز مانع از انتقال آن به نواحی دیگر بدن می شود.
تغییرات رژیمی: رژیم غذایی سالم با عفونت مبارزه کرده، سیستم ایمنی را تقویت می کند و بهبود را سرعت می بخشد. از سبزیجات و میوه ها با آنتی اکسیدان بالا استفاده کنید تا با عفونت مبارزه کنند. ۲ تا ۳ لیوان آب سیب تازه را در روز بنوشید. مصرف اسیدهای چرب امگا۳ را افزایش دهید. برای مدتی، از خوردن قند تصفیه شده و غذاهای سرخ کرده پرهیز کنید. تا زمان از بین رفتن عفونت، گوشت قرمز را از رژیم غذایی خود حذف کرده یا مصرف آن را کاهش دهید. در طی روز آب کافی بنوشید تا بدن خود را هیدراته نگه دارید.
زینک: زینک یا روی، مادهای معدنی است که نقشی اساسی در تقویت سیستم ایمنی ایفا می کند. زینک در فرآیندهای سلولی، عفونت های باکتریایی را خنثی کرده و به متعادل شدن پاسخ ایمنی کمک می کند. همچنین می تواند خطر زرد زخم کودکان نابالغ را نیز کاهش دهد. مطالعه ای که در ۲۰۱۲ در مجله بیماریهای عفونی کودکان منتشر شد، تأثیر مثبت مصرف مکمل زینک در دوران بارداری بر زرد زخم در نوزادان بنگلادشی را نشان داد.
برای کمک به درمان زرد زخم، غذاهای سرشار از زینک را در رژیم غذایی خود بگنجانید. منابع رژیمی زینک، لوبیا، مغزها، برخی صدفها، غلات کامل و غلات صبحانه غنی شده هستند. همچنین می توانید برای مبارزه با عفونت، ۱۵ تا ۲۵ میلی گرم مکمل زینک را در روز مصرف کنید. قبل از مصرف هرگونه مکملی با پزشک مشورت کنید.
سرکه سفید: برای درمان زخم های پوستی باید با استفاده از آب یا شوینده آنتی بیوتیک، ناحیه آسیب دیده را تمیز نگه دارید. می توانید با سرکه سفید، شوینده آنتی بیوتیک خود را بسازید. این کار از انتشار عفونت جلوگیری کرده و ناحیه آسیب دیده را خشک می کند. یک قاشق غذاخوری سرکه سفید مقطر را با ۲ فنجان آب ولرم ترکیب کنید. با استفاده از یک توپ پنبه ای، ناحيه آسیب دیده را با این محلول بشویید. سپس پوست را خشک کرده و روی آن یک پماد آنتی بیوتیک بزنید. ناحیه موردنظر را با گاز بپوشانید.
نکته: در هنگام شستن پوست، آن را نمالید زیرا می تواند باعث تحریک آن شود.
سیر: یک ماده ضدعفونت دیگر است که خواص ضدباکتری طبیعی دارد و به کشتن باکتری ها و کاهش خارش و درد کمک می کند. بدین منظور ۲ قاشق غذاخوری روغن کنجد را گرم کنید و ۲ تا ۳ حبه سیر ورقه شده را در آن سرخ کنید. روغن را سرد و صاف کنید. به مدت چند روز، آن را ۱ یا ۲ بار در روز روی ناحیه آسیب دیده بگذارید. می توانید چند حبه سیر خام را نیز به رژیم غذایی خود اضافه کنید. اگر از مکمل استفاده می کنید، در مورد دوز مناسب با پزشک مشورت کنید.
عسل مانوکا: خواص ضدباکتری، ضدعفونی کننده و درمانی دارد و به جلوگیری از رشد باکتری عامل زرد زخم کمک می کند. این عسل، درمان زخم های پوستی را نیز تسریع کرده و سیستم ایمنی شما را تقویت می کند. مقداری عسل مانوكا را بر ناحیه آسیب دیده بزنید. بگذارید چند ساعت روی آن بماند سپس با آب ولرم بشویید. این کار را چند روز و به صورت چند بار در روز تکرار کنید.
همچنین برای مبارزه با باکتری می توانید روزانه، ۱ تا ۲ قاشق چایخوری عسل مانوکا بخورید. عسل مانوکا یکی از پرطرفدارترین و بهترین عسل های جهان است که از شهد درختچه های درخت چای نیوزلندی در نیوزلند و برخی مناطق استرالیا تولید میشود و در بین عسل ها دارای بیشترین خاصیت ضدمیکروبی است. کیفیت این عسل با نشانگرهای خاص و دقیق مانند شاخص ،MGO “UMF و K factor درجه بندی می شود. همه عسل های مانوكا جزء عسل های گرانقیمت دنیا هستند و از دیرباز توسط بومیان نیوزلند برای درمان زخم، تسکین گلودرد، درمان عفونتهای لثه و زخم های دهان و بهبود مشکلات گوارش استفاده می شدند.
عصاره هسته انگور: این عصاره خواص آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی دارد و مانند یک ماده ضدعفونی کننده غیرسمی عمل می کند. چند قطره عصاره هسته انگور را با ۲ قاشق غذاخوری آب ترکیب کنید. آن را با استفاده از یک توپ پنبه ای، ۲ تا ۳ بار در روز روی ناحیه آسیب دیده بگذارید. این کار ممکن است در ابتدا باعث خارش شود اما می تواند به زودی عفونت را درمان کند.
گرمادرمانی: برای درمان زرد زخم می توانید از گرمادرمانی استفاده کنید. گرما به کشتن باکتری های عامل این عفونت کمک می کند. به علاوه، زخمها و ضایعات ناشی از زرد زخم را نیز خشک می کند. بدین منظور یک پارچه را در آب گرم گذاشته و آب اضافی آن را بگیرید. پارچه گرم را به مدت چند دقیقه روی ناحیه آسیب دیده بگذارید. این کار را چند بار در روز تکرار کنید. برای استفاده از گرما روی ناحیه آسیب دیده می توانید از سشوار نیز استفاده کنید. گرمای سشوار را روی حداقل تنظیم کنید.
بهترین آنتی بیوتیک برای زرد زخم-اسم پماد زرد زخم چیست-درمان خانگی برای زرد زخم-علائم زرد زخم-زرد زخم کودکان-پیشگیری از زرد زخم-بهترین آنتی بیوتیک برای زرد زخم-عوامل مؤثر در ابتلا به زرد زخم