جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

قلدری اینترنتی یا قلدری سایبری چیست؟

7
1
قلدری اینترنتی

اصل مطلب

به فردی که از فناوری مانند اینترنت یا تلفنهای هوشمند استفاده میکند تا فرد دیگری را به صورت عمدی و مکرر مورد آزار و اذیت قرار دهد، قلدر اینترنتی گفته میشود. این موضوع می تواند به صورت پیام های تند و زننده و یا حتی پیام های تصویری و یا حتی پخش کردن عکس و فیلم های ما در اینترنت باشد.

🕜 مدت زمان: 05:47
📦 حجم: 86 مگابایت
📥 قابل دانلود: بله

قلدری اینترنتی ، نشانه های فرد قربانی قلدری اینترنتی و راهکارهای مقابله با آن

قلدری اینترنتی

قلدری اینترنتی یا قلدری سایبری چیست؟

به فردی که از فناوری مانند اینترنت یا تلفنهای هوشمند استفاده میکند تا فرد دیگری را به صورت عمدی و مکرر مورد آزار و اذیت قرار دهد، قلدر اینترنتی گفته میشود. این موضوع می تواند به صورت پیام های تند و زننده و یا حتی پیام های تصویری و یا حتی پخش کردن عکس و فیلم های ما در اینترنت باشد.

استفاده از فناوری برای آزار اصلاً چیز جدیدی نیست. در گذشته، برقرار کردن تماس تلفنی بدون حرف زدن یک روش معمول اذیت و آزار دیگران بود و امروز، فناوری دیجیتال امکان روش‌های بیشتر و متنوع‌تری را برای مزاحمان اینترنتی و قربانیانشان فراهم آورده‌اند. این‌گونه آزار، گاه به‌طور مکرر ادامه یافته و حالت خصمانه به خود می‌گیرد و به‌طور فزاینده‌ای در جوامع به ویژه در میان جوانان رخ می‌دهد.

نگرانی های خاص

با رواج رسانه‌های اجتماعی و انجمن‌های دیجیتال، نظرات، عکس‌ها، پست‌ها و محتوای اشتراک‌گذاری شده توسط افراد اغلب توسط غریبه‌ها و همچنین آشنایان قابل مشاهده است. محتوایی که یک فرد به صورت آنلاین به اشتراک می گذارد – هم محتوای شخصی او و هم هر محتوای منفی، بد یا مضر – نوعی سابقه عمومی دائمی از دیدگاه ها، فعالیت ها و رفتار آنها ایجاد می کند.

این سابقه عمومی را می توان به عنوان یک شهرت آنلاین در نظر گرفت، که ممکن است برای مدارس، کارفرمایان، کالج ها، کلوپ ها و دیگرانی که ممکن است در حال حاضر یا در آینده درباره یک فرد تحقیق کنند قابل دسترسی باشد. آزار و اذیت سایبری می تواند به شهرت آنلاین همه افراد دخیل آسیب برساند – نه فقط فردی که مورد قلدری قرار می گیرد، بلکه کسانی که قلدری را انجام می دهند یا در آن شرکت می کنند.

اگر فردی در اینترنت با من یا بچه ام که من اورا میشناسم، بدرفتاری کند، چکار باید بکنم؟ من سعی کردم به او بی توجهی کنم، اما او شروع به حمله به من کرد، با ارسال پیام های تند و زننده، جوک ها و نام های بد با من مکاتبه میکرد. باید چکار کنم؟

ابتدا باید نشانه های قلدری اینترنتی را در فرزند و یا همسر خود بشناسیم. گاهی بعضی از نوجوان ها مورد قلدری اینترنتی قرار میگیرن ولی به والدینشون بروز نمیدن. اینجور وقتا والدین باید حساس باشن و اگر نشانه هایی که میگم رو دیدن برای مطمئن شدن از موضوع به متخصص این حوزه مراجعه کنن . فقط یادتون باشه که این علائم که بهشون اشاره خواهیم کرد  100% نشونه این نیست که فرزندتون مورد قلدری  قرار گرفته و ممکنه  مربوط به رفتارهای عادی نوجوانی یا مشکلات دیگه باشه.

علایم قلدری اینترنتی

علایم قلدری اینترنتی در نوجوانان

  • عدم تمایل به استفاده از تلفن همراه یا کامپیوتر علی‌رغم علاقه شدید قبلی به این دستگاه‌ها
  • گوش‌به‌زنگی دائم نسبت به پیام‌هایی که از طریق فضای مجازی دریافت می‌کنن
  •  پرخاشگری درصورتی‌که کسی به ابزار الکترونیکی‌شون نزدیک بشه
  • تغییرات رفتاری ناگهانی مثل اضطراب
  •  رفتارهای بی‌ثبات و غیرقابل‌پیش‌بینی
  • عدم تمایل به برقراری ارتباط و میل به تنها موندن در خانه
  • از كوره در رفتن، خلق پایین و افسردگی
  • بی‌توجهی ناگهانی به نحوه لباس پوشیدن و دكور اتاق و عدم همكاری در خانه
  • رفتار فریبكارانه از قبیل خوش‌رفتاری یا بدرفتاری
  •  بی‌علاقگی به دوستان مورد علاقه سابق و جدایی از دوستان،
  • عدم تمركز، فراموش‌کاری و بی‌نظمی
  •  عدم تمایل به انجام فعالیت خانوادگی

حواستون باشه که این تغییرات رفتاری در خیلی از نوجوان ها رخ میده، پس حتما نشانه قلدری اینترنتی نیست. ولی بررسی های انجام شده روی نوجوون هایی که مورد قلدری اینترنتی قرار گرفتن نشون داده که این نوجوان ها بیشتر این علایم رو از خودشون بروز میدن.

برخورد دولت ها با قلدری رایانه ای

افراد و حکومت‌های بسیاری با قلدری رایانه‌ای مقابله می‌کنند.در ایران هم قلدری اینترنتی جرم محسوب می شود مسولین با رواج قلدری و کلاهبرداری در فضای مجازی ارگانی به اسم پلیس فتا راه اندازی کرد که وظیفه آن برخورد با آزار و اذیت، کلاهبرداری و پخش فیلم های مستهجن می باشد. ژاپن برای قلدری رایانه‌ای یک سال حبس در زندان تعیین کرد.

راه کارهای مقابله با قلدری اینترنتی

راه کارهای مقابله با قلدری اینترنتی

1-فرد قربانی، نبايد مورد سرزنش قرار گيرد و يا نگرانی های وی نادیده يا کوچک شمرده شود. پاسخ دادن و در صدد انتقام بر آمدن از فرد قلدر در فضای مجازی ممکن است منجر به تحریک فرد قلدر و تشديد آزار از سوی وی شود.

2. ما باید یاد بگیریم به افراد با نظرات متفاوت و انتقادی احترام بگذاریم. ما باید در پیام هایمان مؤدب باشیم و با ادب جواب دیگران را بدهیم. هرگز از زبان توهین آمیز برای چت آنلاین استفاده نکنید.

3. هر نوع تهدید سایبری را تحریک نکنید. وقتی کودکی را می شناسید که مورد قلدری اینترنتی قرار گرفته است،با فرد قلدر مستقیما مکاتبه وانتقاد نکنید چون او را بیشتر تحریک میکنید.

4. سعی کنید همه ارتباطات با قلدر را مسدود کنید و پیغام های فرد قلدر، نبايد حذف و پاک شوند؛ زیرا به عنوان مدرک ممکن است بکار آيد. تمام پیام ها، ایمیل ها، عکس ها یا ویدیو ها را ذخیره کنید و همچنین نام کاربری، تاریخ و زمان را به عنوان مدرک ثبت کنید.

5. اگر کسی یا چیزی باعث ناراحتی یا نگرانی شما می شود، به والدین، معلم یا بزرگسال مورد اعتماد خود بگویید تا در مورد راه حل مشکل فکر شود.

6ممکن است بدليل استرس ناشی از قربانی قلدری در فضای مجازی شدن، فرد دچار عوارض روانشناختی حاد يا مزمنی شود که نياز به مداخله روانشناس يا روانپزشک داشته باشد. در صورت  ادامه رفتارهای قلدرانه، بهترين کار مراجعه به پليس جرائم رايانه ای و درخواست کمک از آنان است.


سوالات متداول

Frequently asked questions

دیدگاه خود را بنویسید

اشتراک در
اطلاع از
4 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کیارش
1 سال قبل

پس به جز قلدری در جامعه ، در فضای مجازی هم قلدر داریم ؟!
همینطور که پلیس با قلدرهای جامعه برخورد نمی کنه بصورت جدی و قاطع ، پلیس فتا هم به قلدر اینترنت هم کاری ندار

ایمان
پاسخ به  کیارش
1 سال قبل

بنظر من توی کشور ما اگر قرار باشه به مشکلات کسی رسیدگی بشه یا باید پولدار باشه و یا پارتی

در غیر اینصورت براش کاری انجام نمیشه

مهتاب
1 سال قبل

برای یکی از فامیل های ما پیش اومده بود من هرچی گفتم به پلیس فتا بگید قبول نکرد،گفت بزار بلاکش کنم،گفتم اگه گزارش بدی خیلی بهتره که دیگه نتونه کسی دیکه ای رو اذیت کنه

پاسخ به  مهتاب
1 سال قبل

درود بر شما دوست گرامی
بسیار به نکته درستی اشاره کردید

نویسنده

Picture of خانم دکتر مرضیه حمزه زاده

خانم دکتر مرضیه حمزه زاده

امتیاز و اشتراک گذاری

به این مطلب امتیاز دهید

7
1
این مطلب را به اشتراک بگذارید

عضویت در خبرنامه

رویدادهای آینده
شاغل هستی؟؟

شاغل هستی؟؟

وقت نداری حضوری دنبال مهدکودک بگردی؟؟

همکاران متخصص
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

این مقالات را هم بخوانید !

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
4
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x