خواب و بارداری
طرز خوابیدن در زمان بارداری
دوران بارداری یک مرحله مهم و حساس در زندگی زنان است که نیازمند مراقبت و توجه ویژه به سلامتی و راحتی آنها است. یکی از مسائلی که در این دوره باید به آن توجه کرد، شیوه خوابیدن است. خوابیدن مناسب در زمان بارداری نه تنها به راحتی و خوشخوابی زن باردار کمک میکند، بلکه میتواند برای سلامتی و راحتی جنین نیز موثر باشد. در این مقاله، به بررسی بهترین طرز خوابیدن در زمان بارداری، موقعیتهای مناسب و نکاتی که باید در نظر گرفته شوند، میپردازیم.
- خوابیدن به سمت چپ:
توصیههای پزشکی نشان میدهد که در زمان بارداری بهتر است به سمت چپ خوابید. این وضعیت باعث میشود که جریان خون به رحم و جنین بیشتر شود و فشار روی عروق و اعضای داخلی کمتر شود. همچنین، خوابیدن به سمت چپ میتواند از گرفتن نفس عمیق و راحتتر همراه باشد. - استفاده از بالشهای پشتیبان:
استفاده از بالشهای پشتیبان میتواند در افزایش راحتی در زمان خوابیدن بارداری موثر باشد. بالشهای زیر سر و کمر، به عنوان مثال، میتوانند فشار را تقسیم کنند و به حمایت از ناحیه کمر کمک کنند. - نکات دیگر:
- پوشیدن لباسهای راحت در زمان خوابیدن میتواند راحتی بیشتری را برای شما فراهم کند.
- مصرف آب کافی در طول روز و جلوگیری از مصرف مایعات قبل از خواب میتواند به جلوگیری از ادرار بیش از حد در طول شب کمک کند.
- انجام تمرینات تنفسی و آرامبخش میتواند به شما کمک کند تا در زمان خواب بهتر و آرامتر نفس بکشید.
به طور کلی، خوابیدن مناسب در زمان بارداری به راحتی و خوشخوابی زن باردار کمک میکند و میتواند برای سلامتی و راحتی همچنین جنین موثر باشد. با این حال، همیشه مشورت با پزشک خود را جدی بگیرید و به توصیههای او پایبند باشید.
آیا احساس خستگی در بارداری طبیعی است؟
در دوران بارداری، به خصوص در 12 هفته اول، احساس خستگی یا حتی فرسودگی معمول است.
تغییرات هورمونی در این زمان می تواند باعث ایجاد احساس خستگی، حالت تهوع و احساسات شود. تنها پاسخ این است که تا حد امکان استراحت کنید.
در طول روز زمانی را برای نشستن با پاهای خود اختصاص دهید و هرگونه پیشنهاد کمکی از جانب همکاران و خانواده را بپذیرید.
خستگی و فرسودگی می تواند باعث شود احساس ضعف کنید. سعی کنید از سلامت جسمانی خود مراقبت کنید – مطمئن شوید که رژیم غذایی سالمی داشته باشید و استراحت و خواب کافی داشته باشید.
در اواخر بارداری، ممکن است به دلیل وزن اضافی که حمل می کنید، احساس خستگی کنید. مطمئن شوید که استراحت کافی دارید.
همانطور که برآمدگی شما بزرگتر می شود، خواب راحت شبانه می تواند دشوار باشد. ممکن است متوجه شوید که دراز کشیدن برایتان ناراحت کننده است یا اینکه باید زیاد از توالت استفاده کنید.
احساس خستگی به شما یا کودکتان آسیبی نمی رساند، اما می تواند زندگی را دشوارتر کند، به خصوص در روزهای اولیه قبل از اینکه به دیگران درباره بارداری خود بگویید.
خواب های عجیب در دوران بارداری
ممکن است رویاها یا کابوس های عجیبی در مورد نوزاد و زایمان داشته باشید . این طبیعی است.
صحبت کردن در مورد آنها با همسر یا ماما می تواند کمک کننده باشد. به یاد داشته باشید، فقط به این دلیل که چیزی را خواب می بینید، به این معنی نیست که قرار است اتفاق بیفتد. تکنیک های تمدد اعصاب و تنفس ممکن است در کاهش هر گونه اضطرابی که ممکن است احساس کنید مفید باشد.
موقعیت های خواب مناسب برای جلوگیری از ضربه به جنین
ایمن ترین حالت برای خوابیدن به پهلوی شماست، چپ یا راست. تحقیقات نشان می دهد که بعد از 28 هفته، خوابیدن به پشت می تواند خطر مرده زایی را دو برابر کند. این ممکن است مربوط به جریان خون و اکسیژن به نوزاد باشد.
اگر به پشت بیدار شدید نگران نباشید، می توانید برگردید و دوباره به پهلو بخوابید.
می توانید سعی کنید برآمدگی خود را با بالش نگه دارید و یک بالش بین زانوهای خود قرار دهید.
درمان بی خوابی در بارداری
سعی کنید قبل از خواب استراحت کنید تا کاملاً بیدار نباشید. تکنیک های تمدد اعصاب نیز ممکن است کمک کننده باشد، از ماما راهنمایی بخواهید. کلاس های دوران بارداری شما ممکن است تکنیک هایی را به شما آموزش دهد یا می توانید از CD یا DVD آرامش بارداری استفاده کنید.
بهتر است بعد از ظهر یا عصر چرت نزنید زیرا ممکن است به این معنی باشد که هنگام خواب خسته نیستید.
از نوشیدن چای، قهوه یا نوشابه های کولا در عصر خودداری کنید، زیرا کافئین می تواند خوابیدن را سخت تر کند.
می توانید به کلاس یوگا یا پیلاتس قبل از زایمان بپیوندید. مطمئن شوید که مربی می داند شما باردار هستید. ورزش می تواند به شما کمک کند کمتر احساس خستگی کنید، بنابراین سعی کنید فعالیت هایی مانند پیاده روی در وقت ناهار یا رفتن به شنا انجام دهید، حتی اگر در طول روز احساس خستگی می کنید.
اگر کمبود خواب شما را آزار می دهد، با همسر، دوست، پزشک یا ماما صحبت کنید.
بی خوابی در بارداری و افسردگی
گاهی اوقات، بی خوابی – زمانی که با علائم دیگر همراه باشد – می تواند نشانه افسردگی باشد. اگر هر یک از علائم دیگر افسردگی را دارید ، مانند احساس ناامیدی و از دست دادن علاقه به چیزهایی که قبلاً از آن لذت می بردید، با پزشک یا ماما خود صحبت کنید. درمانی وجود دارد که می تواند کمک کند.
آیا احساس خستگی در بارداری طبیعی است؟-خواب های عجیب در دوران بارداری-درمان بی خوابی در بارداری-بی خوابی در بارداری و افسردگی