پیش نمایشی از پاورپوینت چرخه اب
برای دسترسی به سایر پاورپوینت ها روی دکمه آبی رنگ کلیک کنید
پاورپوینت دانشجوی
قسمتی از متن پاورپوینت چرخه آب
طرز تشکیل باران، تگرگ، برف
1ـ ابتدا ابرها با نیروی باد به حركت در می آیند، قطعه های پراكنده و كوچك كه كومولوس نام دارند با نیروی باد به یكدیگر فشرده شده و در یك منطقه تجمع می یابند و ابرهای كومولونیموس را می سازند.
2ـ اتصال: ابرهای كوچكتر به یكدیگر متصل و ابرهای بزرگتر را تشكیل می دهند.
3ـ تراكم و انبوه شدن: وقتی ابرهای كوچكتر به هم می پیوندند و ابرهای بزرگتر را می سازند در ابرهای بزرگ حركت و رشد عمودی به سمت بالا صورت گرفته كه این پدیده در مركز ابرها بیشتر از لبه ها و كناره های آن رخ می دهد و بعد از این رشد رو به بالا موجب كشیده شدن توده ابر به بالا و رسیدن به ناحیه سردتر اتمسفر (جو) كه محل تشكیل قطره های آب و تگرگ است می شود. و قطره های آب و تگرگ، بزرگتر و سنگین تر شده و حركت رو به بالای آنها متوقف می شود و به صورت قطره های باران و تگرگ فرود می آیند.
در مورد برف ها نیز :
همه ابرها ذرات آب یا كریستال یخ را با خود حمل می کنند ، اما این ذرات بسیار کوچکتر از آن هستند که به زمین ببارند . اگر ارتفاع ابرها بیشتر شود ، هوای سردتر، باعث فشرده تر شدن بخار اب می شود ، و این ممکن است برای شکل دادن باران ، تگرگ یا برف مناسب باشد.
آبهای حاصل از بارش چه میشود؟
پس از هر بارندگي يا ذوب يخ و برف، بر اثر نيروي گرانش زمين مقداري آب از مناطق مرتفع به مناطق كم ارتفاع تر جاري مي شود. بقيه ي آب ها هم يا دوباره تبخير مي شوند و به هوا باز مي گردند يا به داخل زمين نفوذ مي كنند و آب هاي زيرزميني را تشكيل مي دهند.
آبشار یکی از پدیدههای زمینشناسی است که در آن آب یک رودخانه از یک فلات یا ارتفاع با سرعت زیاد به پایین یک دره یا دامنه میریزد.
مرتفعترین آبشار جهان به نام آنجل، در ونزوئلاست، رود کارائو از ارتفاع ۹۷۹ متری، از روی فلاتی مرتفع که از سنگهای سخت ساخته شده، به پایین میریزد.
دریاچه های تکتونیکی:
برای تشکیل این نوع دریاچه عوامل تکتونیکی موثر میباشند. به عنوان مثال ممکن است در اثر زلزله، قسمتی از مسیر نشست کرده و تشکیل دریاچه را بدهد. همچنین در اثر نیروهای خشکیزایی (Epirogenese) نیز ممکن است دریاچه تشکیل شود. به عنوان مثال دریاچه خزر حاصل فرونشینی تدریجی میباشد.
دریاچههای سدی:
۱-ریزشی: در اثر ریزش کوه در کوهستانها مقدار زیادی سنگ به ته دره پرتاب میشود که این سنگهای پرتابشده میتوانند جلوی آب رودخانهها را گرفته و تشکیل دریاچه بدهند مانند دریاچه گهر
۲- دریاچه های رانشی:
این دریاچه ها،حاصل پدیده زمین لغزش می باشند.آب پس از نفوذ به لایه نفوذناپذیر رس، آن را سنگین کرده و باعث لغزیدن آن لایه می گردد و جلوی رودخانه را می گیرد مانند دریاچه لاسم
۳- دریاچه های ساحلی:
در برخی مواقع قسمتی از دریا بوسیله بارها (Barre) یا سدهای دریایی از قسمت اصلی دریا جدا گشته و تشکیل دریاچه بدهند مانند تالاب انزلی.
۴- دریاچه های رودخانه ای:
مسیرهای قطعشده آبکندها میتواند بوسیله آب پر شوند و تشکیل دریاچههای هلالیشکل (شاخ گاوی) را بدهند مانند دریاچه سیاه گاو آبدانان.
آبهای جاری به دو روش آلوده می شوند:
- طبیعی
- به وسیله انسان
الودگی ابها- پاورپوینت چرخه آب-طرز تشکیل باران، تگرگ، برف-دریاچه های تکتونیکی