پیش نمایشِ،تعدادی از اسلایدهای پاورپوینت
پاورپوینت بسیار زیبا 👌 با موضوعات:پوشاک محلی مردم قزوین، اداب و رسوم مردم قزوین،آثار تاریخی قزوین و …
قسمتی از متن پاورپوینت استان قزوین
قَزوین یکی از شهرهای توسعه یافته ایران در باختر و مرکز استان و شهرستان قزوین است. این شهر در بلندای ۱٬۲۷۸ متری از سطح دریا واقع شدهاست. ریشه شهر قزوین متعلق به دوران ساسانیان است که به دستور شاپور رونق یافت. قزوین در زمان حکومت صفوی ۵۷ سال پایتخت ایران بودهاست و به همین دلیل دارای اماکن و موزههای تاریخی بسیاری میباشد. قزوین پایتخت بزرگ خوشنویسی ایران است و از جمله خوشنویسان معروف خط پارسی میتوان به میرعماد قزوینی اشاره کرد.
آثار تاریخی قزوین
قزوین با داشتن بیش از 1200 اثر تاریخی ثبت شده در ایران مقام اول رو در تعداد آثار تاریخی به ثبت رسیده دارد. البته حدود 800 اثرم در نوبت ثبت دارد.
حمام قجر
حمام قجر یکی از کهنترین و بزرگترین گرمابههای قزوین است که در سال ۱۰۵۷ هجری قمری به وسیله امیر گونه خان قاجار قزوینی از سرداران شاه عباس صفوی به دستورشاه ساخته شده و نخست “حمام شاهی” نام داشته است. تاریخ بنای آن را “صحت عافیت” گفته اند که معادل ۱۰۵۷ است:
ساخت از لطف شاه حمامی… به لطافت قبول هر مقبل
چون یکی از درون برون آید… “صحت عافیت” بود تاریخ
مساحت آن حدود ۱۰۴۵ متر مربع است.حمام از سه بخش اصلی سربینه، میاندر وگرمخانه و همچنین از دو قسمت جداگانه زنانه و مردانه تشکیل شده است، در اصلی آن رو به جنوب باز میشود و با راه پلههای مارپیچ به سربینه منتهی میگردد. سربینه بزرگ گرمابه که حوض زیبایی در وسط آن قراردارد شش شاهنشین و طاق نما را در پلانی هشت ضلعی با راهرویی به گرمخانه پیوند میدهد.
کاروان سرای سعدالسلطنه
به دستور «سعدالسلطنه» حاکم وقت قاجاریه قزوین ساخته شد. ارزشمندترین قسمت این بنا، چهار سوق آن است که از تقاطع قائم دو راسته ایجاد شده و بر فراز آن گنبد بزرگ کاشیکاری شدهای قرار دارد.چهار طرف گنبد را، چهار نیمگنبد با رسمیبندی و نورگیر فراگرفتهاند که فضا را بزرگتر نشان میدهند.
به دستور «سعدالسلطنه» حاکم وقت قاجاریه قزوین ساخته شد. ارزشمندترین قسمت این بنا، چهار سوق آن است که از تقاطع قائم دو راسته ایجاد شده و بر فراز آن گنبد بزرگ کاشیکاری شدهای قرار دارد.چهار طرف گنبد را، چهار نیمگنبد با رسمیبندی و نورگیر فراگرفتهاند که فضا را بزرگتر نشان میدهند.
پوشاک محلی مردم قزوین
پوشاک مردان :استفاده از کلاه در گذشته بین مردان بسیار متداول بود و هر شخص به فراخور شغل و نیز وضعیت اقتصادی از نوعی کلاه استفاده میکرد. پیراهنها معمولاً به رنگ سفید و ساده تهیه میگردید و تکمه یقه آن بر شانه چپ
بسته میشد. در میان سینه چپ از شانه تا زیر سینه چاکی داشت. پس از آن پیراهن هایی با یقههای بلند به نام یقه قزاقی متداول شد و سپس یقه ملایی جای آن را گرفت. تن پوش دیگری که مردان قزوینی استفاده میکردند.
پوشاک زنان:در گذشته زنان قزوینی زیر پیراهن خود شلیته به پا میکردند، به طوری که یک وجب و یا حتی کمتر از دامن بیرون میآمد. جنس پارچه آن اغلب ململ، چیت کرباس و در انواع ساده و متنوع گلدار و یا مشکی انتخاب میشد. جوانان اغلب روی شلیته با نخهای رنگی گلدوزی میکردند.
اداب و رسوم مردم قزوین
•جــشن انـار
در بخش تارم اواخر شهریور ماه یا اوایل مهر یک روز از قبل تعیین می شود تا در آن روز اهالی روستا دسته جمعی به مزارع انار بروند و به همراه نواختن دایره و یا سرنا و دهل شروع به چیدن انار کنند. تا قبل از این روز کسی حق ندارد اناری بچیند.