پیش نمایشِ،تعدادی از اسلایدهای پاورپوینت
پاورپوینت بسیار زیبا 👌 با موضوعات:بلوک CLC چطور ساخته می شود، مزایای بتن سبک CLC، طبقه بندی بتن های سبك بر حسب نوع كاربرد آنها، معایب بتن سبک و …
بتن سی ال سی- مزایای بتن سبک CLC–
قسمتی از متن پاروپوینت بتن سبک CLC
CLC مخفف عبارت Cellular Lightweight Concrete به معنی بتن سبک وزن سلولی است که در ایران به بلوکCLC معروف است .تاریخچه این بلوک ها بر میگردد به سال ۱۹۲۰ که بلوک های اتوکلاو شده یا AAC تولید شده اند .
با گذشت زمان مشخص شد که بتون های AAC به جز در نواحی بسیار خشک و گرم کارایی ندارند چراکه این بلوک ها با جذب رطوبت محیط شکل اولیه خود را از داده و منجر به ترک خوردن دیوار یا جداره خواهند شد .
متخصصین هلندی با رفع کردن مشکلات و نقاط ضعف بلوک AAC و بهبود بخشیدن به خاصیت ها و ویژگی های مهم آن مثل سبک وزنی نسل جدید بلوک های سبک یعنی CLC را ایجاد کردند .
بلوک CLC چطور ساخته می شود ؟
برای مرحله اول، سیمان و آب با مقداری ماسه بادی مخلوط خواهند شد. ابتدا این سه ماده به خوبی در یکدیگر مخلوط میشوند و سپس ماده حباب زا نیز در حین مخلوط شدن اضافه میشود.
سپس به سرعت ماده به وجود آمده را به داخل قالبهای بزرگ تعیبه شده میریزند. از ان جا که ماده حباب ساز، حجم مخلوط را افزایش خواهد داد، بلوک CLC نباید کل قالب را با مخلوط به دست آمده پر کرد.•در زمانی بین سه بلوک CLC الی سه و نیم ساعت، ماده حباب ساز، حباب کافی را در داخل قالبها تولید خواهد کرد. حجم مخلوط داخل قالب نباید به اندازه ای کم باشد که حبابها از داخل مخلوط خارج شوند و نه باید آن قدر زیاد باشند که باعث شوند حباب کافی و درست در داخل قالب ایجاد نشود.
بعد از این که به اندازه کافی حبابها درون قالب ایجاد شدند، قالبها را برای عمل آوری بیرون میآورند.بعد از این که فرایند عمل آوری بلوک CLC انجام شد، قالبها برای بریده شدن و بسته بندی روی نقاله جابجا میشوند. اندازه قالبها قابل تغییر است و به سفارش مشتری میتوان آنها را کوچک تر یا بزرگ تر کرد.
بلوک های سلولی و سبک CLC نسبت به پدر پیر خود یعنی AAC چند برتری مهم دارند :
اولین و مهمترین برتر بلوک های CLC به نوع قدیمی تر آن AAC موضوع کارایی است ، این بلوک های هیچ محدودیتی در مورد محیط استفاده ندارند . و به سادگی میتوان آن ها را در اقلیم های آب و هوایی مختلف مثل مرطوب یا خشک استفاده کرد .
دومین مشکلی بلوک های AAC بخاطر جذب رطوبت ، مسئله ی مستعد بودن جهت رشد انواع قارچ ، باکتری و دیگر عوامل بیماری زا و حساسیت زا است .از طرف دیگر بلوک CLC به خاطر ماهیت سیمان-فوم پس از گذراند دوره ی بلوغ یک ماهه در کارگاه های تولیدی دیگر رطوبت جذب نمی کند.
طبقه بندی بتن های سبك بر حسب نوع كاربرد آنها
- بتن سبك بار بر ساختمان
- بتن مصرفی در دیوارهای غیر بار بر
- بتن عایق حرارتی
بلوک های AAC ایده بسیار خوبی برای تولید بلوک های سبک وزن و مقاوم داشتند اما با گذشت زمان مشخص شد که بتون های AAC به جز در نواحی بسیار خشک و گرم کارایی ندارند چراکه این بلوک ها با جذب رطوبت محیط شکل اولیه خود را از داده و منجر به ترک خوردن دیوار یا جداره خواهند شد .
بتنهای سبك از دیدگاه مقاومتی در سه دسته طبقهبندی میشوند كه عبارتند از:
- بتن سبك غیرسازهای
- بتن سبك سازهای
- بتن سبك با مقاومت متوسط
بتن سبك غیرسازهای
این نوع بتنها با جرم مخصوصی معادل 800 كیلوگرم بر مترمكعب و كمتر، به عنوان تیغههای جداساز و عایقهای صوتی در كف بسیار مؤثر هستند.
این نوع بتن میتواند در تركیب با مواد دیگر در دیوار، كف و سیستمهای مختلف سقف مورد استفاده قرار گیرد.مزیت عمده آن، كاهش هزینههای لازم برای تهویهی گرمایی یا سرمایی فضاهای داخلی ساختمان و كاهش انتقال صوت بین طبقات و فضاهای ساختمان می باشد.