جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

از خرید این آموزش هرگز پشیمون نمیشی

فروشگاه نرم افزار کمک درسی پایه اول تا دوازدهم

تحقیق آماده اقتصاد و کشت ارگانیک

✏️تعداد صفحه/اسلاید: 🔹🔹🔹🔹17 صفحه 🔎نوع فایل: 🔹🔹🔹 وُرد قابل ویرایش
5467
0

تحقیق در مورد اقتصاد و کشت ارگانیک موضوعات:اهداف کشاورزی ارگانیک،معایب و مزایای کشاورزی ارگانیک،دلیل انتخاب محصولات ارگانیک،مضرات محصولات ارگانیک و … به کار

  • اهداف کشاورزی ارگانیک چیست؟. 1
  • معایب و مزایای کشاورزی ارگانیک… 2
  • آیا کشاورزی ارگانیک از نظر اقتصادی عملی است؟. 2
  • دلیل انتخاب محصولات ارگانیک… 8
  • آفت‌ کش‌ ها 8
  • افزودنی‌ های خوراکی.. 8
  • محیط زیست.. 8
  • روش شناسایی محصولات ارگانیک… 9
  • تفاوت محصولات ارگانیک با محصولات طبیعی.. 9
  • محصولات ارگانیک… 9
  • محصولات طبیعی.. 10
  • مزایای استفاده از محصولات ارگانیک… 10
  • مضرات محصولات ارگانیک… 11
  • مشابه با سایر محصولات از نظر مواد غذایی.. 12
  • كمبودها و خلاء هاي موجود: 16
  • راهبردهاي پيشنهادي در زمينه توليد محصولات گواهي شده و ارگانيك: 16
  • راهكارهاي پيشنهادي.. 17
آماده اقتصاد و کشت ارگانیک

معایب و مزایای کشاورزی ارگانیک

معایب

  • ۱- در برخی موارد محصولات ارگانیک ممکن است تا ۴۰ درصد هزینه بیشتری داشته باشند.
  • ۲- هزینه های تولید بیشتر است، زیرا کشاورزان به کارگران بیشتری احتیاج دارند.
  • ۳- در این نوع کشاورزی بازاریابی و توزیع کارآمد نیست، زیرا مواد غذایی ارگانیک به میزان کمتری تولید می شوند.

مزایا

  • ۱- کشاورزان می توانند هزینه تولید محصولات خود را کاهش دهند، زیرا نیازی به خرید مواد شیمیایی گران قیمت ندارند.
  • ۲- در مزرعه کارگران و کشاوزران از نظر جسمی و روحی سالم تر خواهند بود.
  • ۳- در طولانی مدت، مزارع ارگانیک موجب صرفه جویی در مصرف انرژی و حافظت از محیط زیست می شوند.
  • ۴- کشاورزی ارگانیک روند گرم شدن کره زمین را کندتر می کند.
  • ۵- زندگی طبیعی را به گیاهان، حیوانات و حتی انسان ها هدیه می دهد.
  • ۶- به حفظ تنوع زیستی کمک بسیاری می کند.
  • ۷- آلودگی آب های زیرزمینی را متوقف می کند.

آیا کشاورزی ارگانیک از نظر اقتصادی عملی است؟

هزینه ها و درآمدها

عملکرد اقتصادی هر مزرعه با میزان درآمد حاصله از آن سنجیده می شود که البته درآمدی که برای کشاورز باقی می ماند، مرتبط است. این درآمد بستگی به شرایط تولید و قابلیت های بازار دارد و این مساله از درآمد کل و هزینه متفاوت خواهد بود. شرایط تولید و قابلیت بازار از کشوری به کشور دیگر و از مزرعه ای به مزرعه دیگر متفاوت است . هزینه های ثابت ( که بطور مسبقیم به میزان تولید بستگی ندارد) شامل: هزینه های خرید یا اجاره زمین ،تاسيسات و ماشین‌ها و همچنین می‌تواند شامل حقوق کارگرهای دائمی باشد.

دستمزد کارگرهای روز مزد برای ایجام کارهای خاص ( مثلاً برداشت) بستگی به میزان تولید دارد بنابراین دارای قیمت‌های متفاوتی است.

همچنین قیمت نهاده ها ( مانند بذر ، کود، آفت کش و..) باید در نظر گرفته شود.

یک مزرعه در صورتی از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است که درآمد حاصل از آن بیشتر از هزینه های ثابت باشد همچنین باعث کاهش در میزان هزینه های ثابت شود.

درآمد اصلی از طریق فروش محصول در بازار بدست می آید. در بعضی از کشورها دولت‌ها به کشاورزان یارانه پرداخت می کنند . اما در هر حال برای اینکه بفهمیم سود یک خانواده کشاورز از فعالیتهای کشاورزی چقدر است باید به هزینه غذا  و درآمدهایی که از خارج از مزرعه بدست می آید (برای مثال پول کارگری یا فعالیتهای دیگر جاری) توجه کنیم.

چه مواردی بر هزینه ها و درآمدها تاثیر می گارند؟

کدام یک از عوامل از یک طرف بر هزینه و از طرف دیگر بر درآمد تاثیر می گذارد. کشاورزی ارگانیک از نظر اجتماعی و شرایط اقتصادی ناحیه چگونه محسوب می شوند.

هزینه های بیشتر یا کم تر:

آیا میزان محصولات کشاورزی با تغییر در مزارع ارگانیک کم و یا زیاد می شوند. فاکتورهایی كه در طول انجام این تغییرات یا پس از آن تاثیر خواهند گذاشت بستگی به نوع مزرعه (سنتی یا صنعتی)  نوع محصول (ازکدام زراعت اصلی استفاده می کنید؟ آیا شامل دامپروری نیز می شود)، شرایط زیست محیطی و شرایط قتصادی- اجتماعی خواهندداشت.

عمومیت دادن این عوامل نیز مورد سوال واقع می شود. در مزارع کوچک مناطق گرمسیر هزینه ها و واردات افزایش می یابد زیرا کشاورزان مجبور به خرید کودهای ارگانیک،  افزایش مواد ارگانیک خاک بوده و همچنین در کنار آن هزینه های دیگری مانند هزینه پخش کودهای ارگانیک، مبارزه با علف های هرز و همچنین تطبيق سیستم کشاورزی خود با کشت ارگانیک به آن اضافه می شود.

در نهایت در پایان انجام دوره تبدیل یک خاک خوب با باروری خوب  بدست خواهیم آورد. و سیستم مزرعه به یک تعادل مطمئن خواهد رسید. هزینه تولید نسبت به حالتی که تغییری در آن بوجود نیامده پایین تر و یا حتی به نصف آن خواهد رسید. تامین هزینه های کشاورزی شیمیایی بسیار بالا بوده و مدیران مزارع غالباً بر منابع خود تکیه دارند.

درآمد بیشتر یا کمتر؟

در مناطق معتدل که مدیریت کشاورزی متعارف اعمال می شود اين نوع كشاورزي دارای عملکرد بالایی مي باشد. تبدیل سیستم کشاورزی معمولي به کشاورزی ارگانیک به کاهش عملکرد محصول(حدود 10 تا 15 %) منجر خواهد شد که آن هم بستگی به نوع محصول و سیستم کشاورزی دارد.

بسیاری از کشاورزان در مزارع مناطق گرمسیر گزارش کرده اند که عملکرد محصول آنهابعد از فرآیند کامل تبدیل  به كشاورزي ارگانيك همانند گذشته بوده است حتی بعضی از آنها گزارش کرده اند که عملکرد آنها در مقایسه با کشاورزی متعارف خیلی بیشتر است. که این امر ممکنست در شرایط خاصی اتفاق بیفتد.

در مناطقی که باروری خاک خیلی کم باشد که این امر ناشی از فقدان مواد ارگانیک خاک است کشاورزی متعارف به عملکرد پایین منتهی خواهد شد.

تلقین باورهای غلط در مورد کشاورزی ارگانیک به کشاورزان خیلی خطرناک خواهد بود. از این رو هر کدام از این شرایط باید در هر ناحیه و در هر مزرعه بطور مجزا ارزیابی شود.

جنبه صحیح  و درست مساله این است که کشاورزانی که کشاورزی خود را بصورت ارگانیک در می آورند باید انتظار داشته باشند که سالهای اول تولیدشان کاهش  یابد که مطمئناً این کاهش تولید بعد از گذشت 3 تا 5 سال جبران خواهد شد.

به نظر می رسد که جبران عملکرد در مناطق مرطوب بیشتر خواهد بود . باروری خاک به محتویات مواد ارگانیک آن بستگی دارد. درآمد فقط به کمیت عملکرد بستگی ندارد بلکه فقط به پول بدست آمده از بازار بستگی دارد. اگر کیفیت محصولات در هنگام تبدیل به کشاورزی ارگانیک به دلیل خسارب آفات و بیماری‌ها کاهش یابد فروش محصولات با همان قیمت قبلی مشکل خواهد بود.مقاله اقتصاد و کشت ارگانیک

بیشتر کشاورزان امیدوارند که هنگامی که مزرعه آنها از نظر تولید ارگانیک تایید می شوند قیمت بیشتری از فروش محصولات خود بدست آورند.اقتصاد و کشت ارگانیک

در هر حال  این مساله آرمانگرایانه است و به موقعیت بازار، چگونگی دستیابی مدیران کشاورزی به قیمت اضافی بازار بستگی خواهد داشت.

حالت صحیح این است که کشاورزان هنگامیکه کشاورزی خود را به کشاورزی ارگانیک تبدیل می کنند نباید به فروش محصولات خود با قیمت بیشتر فکر کنند.

نتایج اقتصادی مثبت می تواند هنگامی بدست آید که مثلاً همان میزان محصولات را با همان قیمت بفروشند و لی میزان هزینه های تولیدی آن کمتر باشد.

فواید کشاورزی ارگانیک:

1- در کشاورزی ارگانیک آب توسط مواد شیمیایی آلاینده مانند کودهای مصنوعی، آلوده نمیگردد. ‎2- در کشاورزی ارگانیک تعادل اکوسیستم و حاصلخیزی خاک حفظ میگردد. فرسایش خاک نیز تا 50 درصد کاهش می یابد. ‎3- تنوع زیستی در زمینهای زراعی ارگانیک 57 درصد بیشتر است. (به علت حداقل استفاده از سموم آفت کش و علف کش) ‎4- کشاورزان در معرض سموم و آلاینده های کمتری قرار میگیرند. ‎فواید مصرف مواد غذایی ارگانیک:

تحقیق

نمایش تمامی تحقیق های آماده دانشجویی

تحقیق در مورد اقتصاد و کشت ارگانیک موضوعات:اهداف کشاورزی ارگانیک،معایب و مزایای کشاورزی ارگانیک،دلیل انتخاب محصولات ارگانیک،مضرات محصولات ارگانیک و … به کار

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید