پیش نمایشِ،تعدادی از اسلایدهای پاورپوینت
پاورپوینت بسیار زیبا، ناتورالیسم|طبیعت گرایی با موضوعات: نظریه های هربرت اسپنسر،پستالوزی،جان فردریش هربارت،فروبل، موضوعات فلسفی ناتورالیسم، معرفت شناسی ناتورالیسم
قسمتی از محتوای پاورپوینت فصل پنجم کتاب مکاتب فلسفی و آرای تربیتی
هربرت اسپنسر (۱۹۰۳_۱۸۲۰) در نظریه اسپنسر هیچ نکته جدیدی جز تاکید بیشتر بر اهداف کاربردی آموزش و پرورش به چشم نمیخورد.
اسپنسر میگفت که هدف آموزش و پرورش باید فردی اجتماعی بوده بنابراین فرایند آموزشی باید مشتمل بر فعالیتهایی گردد که به طور مستقیم یا غیر مستقیم به صیانت نفس، سلامت، خانواده، حرفه، شهروندی، احساس زیبا شناسی و آگاهی اخلاقی آزاد، کمک نماید.
برجستهترین خصوصیت فلسفه آموزشی اسپنسر
احترام بسیار زیاد او برای علم به عنوان مشخصه اصل تعلیم و تربیت و اهداف بعدی آن، در درجه دوم توجه به هنرها به طور کلی بود.تاکید بر زندگی و لذات این جهان بیتوجهی به آموزش و پرورش آرمانگرای مقدماتی، از دیگر موارد انحراف وی از آرمانگرایی بود.
اسپنسر در مورد آموزش اخلاقی با نظریه روسو، درباره پاکی فطرت و خوبی کودک یا اتکا پستالوزی به قدرت عشق و محبت والدین در فرایند آموزشی موافق نبود.او عقیده داشت که هیچ نظام کامل اخلاقی وجود ندارد و نباید وجود داشته باشد.درستی و خطا را میتوان تنها از طریق نتایج آنی و دراز مدت اعمال خود آموخت.
نظریه داروینیسم اجتماعی اسپنسر
در نیمه دوم قرن نوزدهم ارائه شد که بر اساس این نظریه اسپنسر معتقد بود، این جوامع صنعتی به نوعی از آموزش و پرورش فنی _ حرفهای و تخصصی نیازمند هستند، نه آرمانهای تعلیم و تربیت که فرهنگ و ادبیات و زبانهای باستانی ارائه میکنند.
اسپنسر بیشترین اهمیت را به فعالیتهایی میدهد که برای بقا و نگهداری خود انسان ضروری است چون میگفته این امر برای انجام فعالیتهای انسان ضروری است و در بحث مربوط به اخلاق اجتماعی به اصول رقابت معتقد است.
پستالوزی :
- مشهورترین پیرو اصلاح کننده نظرات آموزشی روسو
- اصلاحگر آموزش و پرورش سوئیس
- به دلیل علاقهمندی شدید به آموزش و پرورش، تاسیس یتیمخانه به دلیل نجات محرومان جامعه و بازپروری آنان
- ابداع روشی تازه برای خواندن و نوشتن بر مبنای روانشناسی
او از سه طریق به بیان اندیشههای خود میپردازد :
- اول، از طریق کار خود به عنوان یک اصلاحگر
- دوم، از طریق نوشتههای تربیتی مناسب
- سوم، از طریق اندیشههای فلسفی و جامعه شناسی اش