جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

از خرید این آموزش هرگز پشیمون نمیشی

فروشگاه نرم افزار کمک درسی پایه اول تا دوازدهم

پاورپوینت شايسته سالاری در مديريت اسلامی

✏️تعداد صفحه/اسلاید: 🔹🔹🔹🔹17 اسلاید 🔎نوع فایل: 🔹🔹🔹 پاورپوینت قابل ویرایش
2008
0
پیش نمایشی از پاورپوینت شايسته سالاری در مديريت اسلامی

برای دسترسی به سایر پاورپوینت ها روی دکمه آبی رنگ کلیک کنید

پاورپوینت دانشجوی

قسمتی از متن پاورپوینت شايسته سالاری در مديريت اسلامی

هنگامي که از مديريت صحبت ميکنيم مباحث متعددي مثل وظايف مدير و مهارت هاي لازم براي مديريت مورد توجه قرار مي گيرد . پس بايد در انتخاب مديران چه براي اداره سازمان ها يا اداره کشور به اين موضوع مهم دقت کنيم که مديران بايد بر اساس شايستگي ها و توانايي هاي خود انتخاب بشوند يعني داراي يک سري ويژگي هاي مثبت و لازم براي هدايت يک سازمان داشته باشند تا آن مجموعه يا کشور به موفقيت و تعالي برسد.

هر چه قدر کارگزاران با لياقت و توانمند وجود داشته باشد آن سازمان بر پايه دانا محوري و خدا محوري اداره ميشود.

براي تحقق شايسته سالاري مديران موظف هستند ارزش هاي ذيل را سرمشق رفتار خود قرار دهند:

1-مسئوليت پذيري به جاي مسئوليت گريزي

خداوند در آيه 48 سوره بقره از اينکه کسي به جاي ديگري مجازات نمي شود سخن گفته و مسئوليت رفتار هر کسي را بر عهده خودش قرار داده است . بنابراين هر کس براي کار نيکش شايسته پاداش و براي کار بدش سزاوار تنبيه است . بر اساس اين آيات ميتوان نتيجه گرفت که هر شخصي يا مدير بايد متناسب با توانايي هاي علمي ، شخصيتي و تجربي خود، کار يا مسئوليتي را بپذيرد و آن را به عنوان تکليف به شمار بياورد و باورش اين باشد که فرداي قيامت در ازاي هر کار خود بايد پاسخگو باشد.

2. باور به همگاني بودن منابع و امکانات الهي

از آيات گوناگون قرآن دو موضوع ((برابري در استفاده از امکانات )) و ((استفاده از فرصت ها)) براي رشد و تعالي انسان ها به دست مي آيد. خداوند در جاي جاي قرآن تاکيد ميکند که تمام مخلوقات و آسمان ها و زمين براي انسان خلق شده و اين امکانات براي تمام انسان ها جدا از فرهنگ ، نژاد، دين ، رنگ پوست و اعمال آنان قرار داده شده و فرصت استفاده از منابع نيز براي همگي وجود دارد.

در عرصه مديريت و سازمان نيز اين موضوع کاربرد بسيار زيادي دارد. باور مديران و تمام افراد درون سازمان بايد اين باشد که امکانات و منابع مادي و معنوي متعلق به همه است و همچنين فرصت رشد و تعالي را براي همه افراد امکان سازند. چون بعضي از مديران گمان مي کنند تمام فرصت ها و منابع براي منفعت طلبي خودشان است و ديگران سهمي ندارند.

3. توجه به اراده همه مردم

خداوند در آيه 11 سوره رعد ميفرمايد : هر تغييري در سرنوشت انسان بستگي به اراده خودشان دارد و چنين نيست که خوبي و بدي را خداوند براي ايشان رقم بزند. دليل اصلي خوشبختي و بدبختي مردم ، خود مردمند. البته رهبران و حاکمان نيز در هدايت مردم به سمت سعادت و خوشبختي نقش دارند اما عامل اصلي خود مردم هستند. پس، از موارد فوق اين را ميتوان نتيجه گرفت که براي هر تغيير و کاري اراده مردم ، تصميم و نظر آن ها خيلي مهم است چون مردم حق دارند براي سرنوشت خود تصميم بگيرند .

امروزه متاسفانه در ادارات و سازمان ها مشارکت افراد در تصميم گيري ها خيلي کمرنگ است و قدرت اجرايي و برنامه ريزي فقط در دست مديران است در حالي که تصميمات بايد براساس خواست و اراده افراد باشد. در نتيجه شايسته سالاري وقتي محقق مي شود که به نظر همه افراد توجه شود چه در تصميمات کلان چه در تصميمات خرد اجتماعي. اين موضوع باعث افزايش انگيزه افراد در جهت رسيدن  به اهداف سازماني مي باشد .

4.قانون مداري

قانون در منطق قرآن ، بالاترين معيار کامل و درست زندگي کردن و سلامت آن است. از اين رو قانون پايه و اساس تمام کارها است و هيچ ارزشي بالاتر از آن نيست و تمام روابط بايد در چهارچوب قانون باشد. نکته مهم ديگر اين است که همه در برابر قانون بايد يکسان باشند و هيچ چيز نبايد موجب ناديده گرفتن قانون شود.

در اصول مديريتي نيز همين است و مدير بايد بر اساس قوانين کشور و سازمان خود عمل کند و همچنين کارکنان نيز موظف هستند در چهارچوب قوانين رفتار کنند تا مشکلي به وجود نيايد . مطلب مهم اين جا است که مديران بايد دقت کنند در اجراي قانون مساوات را رعايت کنند و منصب يا عوامل ديگر را مانع اجراي قانون نکنند.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید