پیش نمایشِ،تعدادی از اسلایدهای پاورپوینت
پاورپوینت بسیار زیبا 👌 با موضوعات : پرستش بتها، دلايل روگردانى قوم نوح، قرآن مجيد نوح را چنين ذكر مىكند، نوح و پيگيرى دعوت، وسيلههاى نجات و استجابت دعا، طوفان و غرق شدن قوم نوح، هيجان عاطفى پدر، پايان طوفان
قسمتی از محتوای پاورپوینت حضرت نوح (ع)
سرگذشت حضرت نوح
نوح فرزند لامك فرزند متوشلخ فرزند اخنوخ (ادريس) است. و نسب او به شيث فرزند آدم (ع) مىرسد تاريخ نويسان بر اين باورند كه حضرت نوح (ع) اولين رسولى است كه خداى سبحان او را به سوى اهل زمين فرستاد، و به او فرمانداد تا قومش را آگاه كند و آنان را از عذاب خدا برحذر نمايد. چنان كه در قرآن مجيد آمده است : «ما نوح را به سوى قومش فرستاديم (وگفتيم) آگاه كن قوم خود را قبل از آن كه ايشان را عذابى دردناك بيايد»
و در آيه ديگرى آمده است :«و ما تا رسولى نفرستيم هرگز كسى را عذاب نكنيم»
در برخى از روايتها آمده است كه نوح(ع) نخستين هشدار دهنده و رسول بود ولى از آيه :«و چون قوم نوح رسولان راتكذيب كردند آنها را غرق كرديم.» چنين بر مىآيد، كه قبل از نوح نيز فرستادگانى وجود داشتهاند.
امام محمّد باقر در حديثى كه صاحب كتاب اكمال الدين و اتمام النعمه روايتكرده است مىفرمايد : «ما بين آدم و نوح ده نسل بود كه همة آنان پيامبر بودند.» نام نوح درچهل و سه مورد در قرآن كريم ذكر شده است و داستان كامل او در بسيارى از سورههاى قرآن آمده است كه از جملة اين سورها، اعراف، هود، مؤمنون، شعراء، و قمر هستند. وهم چنين سوره خاصى به نام او وجود دارد. و تمام اينسوره اشاره دارد به بعثت،رسالت و روش دعوت او و گفتگوهايى كه با قومش داشتهاست.
پرستش بتها
پرستش بتها در بين قوم نوح رايج بود . و آنان در گمراهى و كفر بهسر مىبردند .پس خداوند نوح را به سوى قومش فرستاد، تا آنان را به سوى خدا دعوت كند. او چنين كرد و در ميان آنان «نهصد و پنجاه سال درنگ كرد.» وليكن اين مدت طولانى نتيجه بخش نبود .
دلايل روگردانى قوم نوح (ع):
نوح به سبب بيم از اين كه اگر قومش به خدا مشرك شوند در هلاكت مىافتند ، راههاى سعادت و نيكبختى را براى آنان بيان كرد . آنان نبوت او را انكار نمودند و وى را آزار دادند، و به او تهمت دروغ بستند. زيرا او را انسانى از قوم خود مىديدند كه مانند آنها مىخورد و مىآشاميد . قوم نوح سپس او را گمراه شمردند و نيز گفتند كه تنها فرومايگان قوم- يعنى فقرا و مساكين و مستضعفين – به او ملحق شدند .
قرآن مجيد كلام خدا نوح را چنين ذكر مىكند :
«اى قوم من! به من خبر دهيد اگر من دليل روشنى از پروردگارم داشته باشم ، و از نزد خودش رحمتى به من داده و بر شما مخفى مانده باشد، آيا ما مىتوانيم شما را به پذيرش اين دليل روشن مجبور سازيم ، با اين كه شما كراهت داريد ؟ ! اى قوم من بهخاطر اين دعوت اجر و پاداشى از شمانمىطلبم؛ اجر من تنها بر خداست
و من، آنها را كه ايمان آوردهاند ، بخاطر شما از خود طرد نمىكنم. چرا كه آنها پروردگارشان را ملاقات خواهند كرد (اگر آنها رااز خود برانم در دادگاه قيامت خصم من خواهند بود)؛ولى شما را قومى جاهل مىبينم. اى قوم من چه كسى مرا در برابر (مجازات) خدا يارى مىدهد اگر آنان را طرد كنم ؟ آيا انديشه نمىكنيد ؟ !»