جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

از خرید این آموزش هرگز پشیمون نمیشی

فروشگاه نرم افزار کمک درسی پایه اول تا دوازدهم

پاورپوینت بررسی تکتونیک فعال در قلمرو تراست زاگروس منطقه فارسان

✏️تعداد صفحه/اسلاید: 🔹🔹🔹🔹16 اسلاید 🔎نوع فایل: 🔹🔹🔹 پاورپوینت قابل ویرایش
345
0

پیش نمایشِ،تعدادی از اسلایدهای پاورپوینت

نمایش تمامی پاورپوینت های دانشجویی


قسمتی از متن پاورپوینت بررسی تکتونیک فعال در قلمرو تراست زاگروس منطقه فارسان

شناسايي مناطق دارای پتانسيل خطر زمين لرزه همواره از دغدغه های اصلی رشته های مرتبط با علوم زمين بوده است و محققان مختلف با نگرش هاي گوناگون آن را م ورد مطالعه قرار داده اند. دانش تكتونيك ژئومورفولوژي نيز با روش شناسی خاص خود به مطالعه اين پديده محيشاخص هاي تكتونيك فعال از ابزارهاي كارآمد براي شناسايی وضعيت تكتونيكی و ارزيابی احتمالی مناطق لرزه خيز به شمار می آيد .طی پرداخته است .

شاخص هاي دره اي چون شاخص نسب V دره ها شاخص پهنا به  به عمق دره ها، گراديان طولي رودخانه، شاخص هاي حوضه اي چون شاخص تقارن حوضه زهكش، شاخص نسبتV شكل و شاخص انتگرال هيپسومتري، از اين دست اند. از سويي هم ابرگسل زاگرس در زمرة گسل هاي فعال و اصلي كشورمان است كه همواره منشأ لرز ههاي بسياري در حاشيه خود بوده است و مرز دو زون ساختاري سنندج سيرجان و زاگرس مرتفع است.

در اين پژوهش حوضه فارسان، كه شامل دو زون سنندج  سيرجان و زاگرس مرتفع است، به وسيله شش شاخص متفاوت در محيط سيستم اطلاعات جغرافيايي و از مدل رقومي ارتفاعي با دقت 10 متر مورد آزمايش قرار گرفته و نرخ تكتونيك فعال آن سنجيده شده است . سپس نتايج به دست آمده، با بر رسي ميداني مقايسه گرديده اند.

علم تكتونيك ژئومورفولوژي

مطالعه فرم ها و چشم اندازهاي اندازه گيري شدني به وجود آمده به وسيله سيگنال هاي تكتونيكي موضوع علم تكتونيك ژئومورفولوژي است .از آنجا كه قضاوت راجع به ويژگي هاي ديرينه لرزه اي در هر ناحيه ، به تنهايي نمي تواند براساس پيشينه لرزه نگاري دستگاهي و يا شواهد تاريخي باشد . بنابراين مطالعه چشم اندازها و لندفرم هاي سطحي داراي اهميت خاصي است، چرا كه گاهي در نبود پيشينه لرزه اي دستگاهي و تاريخي، آن ناحيه مي تواند داراي پتانسيل بروز زمين لرزه شود.

مورفومتري اندازه گيري اشكال و فرم هاي چشم اندازهاي روي زمين است كه مي تواند در ساده ترين سطح هر لندفرم و در غالب پارامتر هايي چون اندازه، ارتفاع (بيشترين، كمترين و متوسط ) و شيب اندازه گيري شود. اندازه گيري هاي ياد شده اين امكان را فراهم مي آورند كه ژئو مورفولوژيست ها به مقايسه لندفرم هاي مناطق مختلف بپردازند و با كمترين ميزان محاسبه، شاخصي در اختيار داشته باشند تا به توصيف و شناسايي وضعيت مناطقي كه داراي تكتونيك فعال هستند بپردازند.

داده هاي زمين شناختي ايران نشانگر آن است كه فرايندهاي د روني و بيروني زمين دربردارندة پيامدهاي متفاوتي در زمان و مكان بوده اند؛ و به همين رو، الگوي ساختاري، تحولات زمين ساختي، شرايط رسوبي و زيستي ايران در دوه هاي گوناگون زمين شناختي، پيچيدگي خاص دارد . بيشتر زمين لرزه ها در طول مرز بين صفحات رخ مي دهد. یکی از خطواره هاي اصلي ايران زمين، يعني گسل زاگرس كه حد فاصل دو زون ساختاري يعني زون دگرگونه سنندج  سيرجان و زاگرس مرتفع است، در اينجا انتخاب شده و در طول حدود سي كيلومتر به وسيله شاخص هاي تكتونيك فعال مورد آزمايش قرار گرفته است.

گسل زاگرس

گسل زاگرس در نقشه گسل هاي فعال ايران به عنوان گسل كواترنر 2 تشخيص داده شده است.

وسعت حوضه مذكور حدود 905 كيلومتر مربع و در تقسيمات سياسي اداري در استان چهارمحال و بختياري، محدوده شهرستان فارسان واقع است و قسمتي از آن هم جزء شهرستان شهركرد است. منطقه مورد مطالعه به نحوي انتخاب شده است كه نخست، در ايالت لرزه زمين ساخت زاگرس واقع مي شود؛

دوم گسل اصلی زاگرس از ميان آن عبور می كند؛ و سوم دو زون ساختاري را دربرمی گيرد.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید