پیش نمایشی از پاورپوینت اهميت قدرت تصميم گيری
برای دسترسی به سایر پاورپوینت ها روی دکمه آبی رنگ کلیک کنید
پاورپوینت دانشجوی
قسمتی از متن پاورپوینت اهميت تصميم گيری
اهميت قدرت تصميم گيري
انسان در مسير زندگي خود با انواع مسائل و مراحلي مواجه ميشود که ناگزير از تصميم گيري است. تصميم گيري نقش گستردهاي درزندگي آدمي دارد. از تصميم گيريهاي جزئي در امور کوچک گرفته، تا تصميم گيري هاي بسيار بزرگ و پر اهميت. در هرحال اهميت اين تصميم گيريها به لحاظ اهميتي که اکثر آنها در سرنوشت فرد دارند،بسيار زياد است و چه بسا تعلل در شناخت راههاي تصميم گيري بهتر ، عواقب جبران ناپذيري را براي فرد به بار آورد.
عوامل موثر در تصميم گيری
نوع مشکل
در مورد سهولت تصميم گيری ، نوع مشکل نقش اساسي دارد. مشکلاتکوچکتر معمولا خيلي راحتتر حل ميشوند، چون تصميم گيري در مورد آنها راحتتر صورتميگيرد. اما مشکلات پيچيدهتر به لحاظ نيازي که به اطلاعات تخصصيتر دارند و اغلبچند جنبه مختلف از زندگي فرد را شامل ميشوند، با روند کند تصميم گيري مواجه هستند.
آشنایي فرد با موضوع مورد تصميم گيري
هرچه فرداطلاعات و آگاهيهاي بيشتري در زمينه موضوع مورد تصميمگيري داشته باشد، قدرت تصميم گيري فرد بالاتر خواهد بود. آنچه که در اکثر موارد فردرا با شکست در تصميم گيري يا تصميم گيري اشتباه مواجه ميسازد، نداشتن اطلاعات وتخصص کافي ميباشد.
اعتماد به نفس و قدرت تصميم گيري
افرادي که داراي اعتماد به نفس بالايي هستند، از قدرت تصميم گيري بالاتري برخوردار هستند و درشرايط بحراني قادر به تصميم گيريهاي مناسب ميباشند. در حالي که افراد داراي اعتماد به نفس پائين ، اغلب در تصميم گيريهاي خود دچار مشکل هستند. آنها شايد براي امور خيلي جزئي ، زمان خيلي زيادي صرف کنند تا تصميم گيري لازم را انجام دهند و برخي از آنها حتي از شرایطي که آنها را ناگزير از تصميم گيري ميکند، فرار ميکنند. به همين علت است که اين افراد ريسک پذيري کمتري از خود نشانميدهند.
افسردگي و قدرت تصميم گيري
در ميان تمام علائمي که افسردگي دارد، ناتواني در تصميم گيري از علائم اساسي است. فرد افسرده حتي براي مسائل جزئي روزمره ، فاقد قدرت تصميم گيري است. بيحوصلگي و خلق پائين او ، قدرت تصميم گيري اورا تحتالشعاع قرار ميدهد و اين مساله زماني شدت پيدا ميکند که نااميدي در فرايندتصميم گيري او دخالت ميکند.
تصميم گيري فرايندي است که به انرژي فکري زيادي نيازمنداست
اضطراب و قدرت تصميم گيری
اضطراب برروي بسياري از فرايندهاي ذهني انسان تاثير مخرب دارد. شايد معروفترين تاثير اضطراب، رويحافظه باشد. زماني که دانش آموز احساس ميکند در پاسخ سوالي که آشنايي کاملي با آن دارد،حافظهاش از کار ميافتد، سرش خالي ميشود و احساس ميکند هيچ مطلبي به ذهنشنميرسد. همين اتفاق در فرايند تصميم گيري اتفاق ميافتد.
اولا اضطراب مانعاز آن ميشود که فرد بتواند از اندوختههاي ذهني خود ، از تجارب و اطلاعات خود درفرايند تصميم گيري استفاده کند، چون هيچ مطلب و تجربهاي که براي او ياري کنندهباشد، به ذهنش نميرسد و آنچه به ذهنش ميرسد، بسيار دست و پا شکسته و فاقد سودمنديلازم است.
از سوي ديگر اضطراب نگراني فرد را از احتمال شکست افزايش ميدهد، قدرتريسک پذيري او را کاهش ميدهد و اجازه نميدهد که فرد در کمال آرامش تمام جوانب رامورد بررسي قرار دهد. از اين رو فرد مضطرب يا خيلي عجولانه تصميم ميگيرد و يا بهقدري تصميم گيري را طولاني ميکند تا فرصتهاي طلايي را از دست ميدهد.
آشنایی با روال منطقي تصميم گيري
تصميم گيري همچون حل يک مساله رياضي ازفرمولها و مراحل منظمي تبعيت ميکند. آشنائي فرد با روند تصميم گيري منطقي احتمال موفقيت او را در تصميم گيري افزايش خواهد داد. فرد با آگاهي از اينکه روال تصميم گيري او درست است، با قدرت و اعتمادبيشتري عمل خواهد کرد و خواهد توانست تمام جوانب قضيه را مورد بررسي و کنکاش قراردهد.
روال منطقي تصميم گيري هرچند از فردي به فرد ديگر ميتواند متفاوت باشد، امااز يک اصول کلي تبعيت ميکند، که فرد را به نتيجه گيري و اتخاذ تصميم مناسب رهنمون ميشود.