پیش نمایشِ،تعدادی از اسلایدهای پاورپوینت
پاورپوینت بسیار زیبا، هورمون کورتیزول با موضوعات: کورتیزول چیست، عوامل موثر بر ترشح کورتیزول، کورتیزول و پیری، کورتیزول و چاقی
قسمتی از محتوای پاورپوینت هورمون کورتیزول
کورتیزول چیست؟
کورتیزول هورمونی است که توسط قشر غده آدرنال (غده فوق کلیوی) در غده آدرنال ترشح می شود و چند مسئولیت بر عهده دارد: عملکرد اصلی این هورمون افزایش ذخیره آمینواسیدها در کبد در مواقعی است که مقدار این هورمون در آن کم باشد. اما این عملکرد در جهت کاتابولیسم پروتئین نیز عمل می کند.
هورمون کورتیزول توسط غدد ادرنال تولید میشود و این هورمون مسئول سالم و پر انرژی کردن شماست و کمک شایانی در کنترل تنشهای جسمی و روانی می کند.
چه چیز بر ترشح کورتیزول تاثیر می گذارد؟
یکی از بزرگترین فاکتورهای موثر در ترشح کورتیزول در بدن، استرس است. وقتی تحت استرس و فشار عصبی باشید، این استرس چه از کار ناشی شده باشد، چه از مشکلات خانوادگی یا مالی، زمانیکه این استرس به حد بالایی برسد، بدن شروع به ترشح مقدار بیشتری کورتیزول می کند.
از علائم از تعادل خارج شدن کورتیزول زخم معده است. زمانی که مقدار کورتیزول در بدن شما زیاد باشد سبب زخم معده ، فشار خون بالا، خستگی، اضطراب و سطوح بالای کلسترول می شود.
کورتیزول و چاقی
از عوارض رفتاری کورتیزول تغییر نحوه غذا خوردن افراد است. برای اینکه متوجه شوید این مسئله چطور اتفاق می افتد، کافی است زمانی را به خاطر بیاورید که تحت فشار کاری یا خانوادگی زیادی بوده اید و لقمه ها را یکی بعد از دیگری، جویده و نجویده قورت می دادید. زیاد شدن میزان استرس و فشار روانی منجر به عصبی شدن و تند غذا خوردن خواهد شد.