پیش نمایشِ،تعدادی از اسلایدهای پاورپوینت
پاورپوینت بسیار زیبا 👌 با موضوعات : تعریف آسیب، انواع طبقه بندی آسیب های ورزشی، آسیب های برخوردی و غیربرخوری، شدت آسیب، عوامل خطرزای درونی و بیرونی، آسیب های مچ پا، برنامه پیشگیری از آسیب اندام تحتانی
قسمتی از محتوای پاورپوینت امدادگر ورزشی پیشرفته
آسیب های ورزشی جز لاینفک ورزش و فعالیت بدنی می باشند و مطالعات همه گیر شناسی نشان می دهند که میزان این آسیب ها قابل توجه است.بسیاری از آسیب های ورزشی اتفاقاتی قابل پیش بینی هستند که می توان از وقوع ان پیشگیری کرد یا مدیریت بهتری برای آن بکار بست.
پیشگیری از آسیب در ورزش دارای فواید متعددی است:
که شامل ارتقا سلامت فرد، افزایش مدت فعالیت، کاهش هزینه های فرد، ورزش، سیستم بهداشت و سلامت و جامعه می شود.یکی دیگر از فواید بارز پیشگیری از آسیب افزایش عملکرد است که برای ورزشکاران، مربیان و تیم های ورزشی بسیار حائز اهمیت است.اگرچه با پیشرفت علم و تجهیزات پزشکی درمان این آسیبها و بازگشت ورزشکاران به ورزش یا زندگی روزمره ساده تر از قبل شده است اما هزینه ها و عواقب بلند مدت ناشی از آسیب های ورزشی قابل چشم پوشی نیست.
مثال: خطر استئوآرتریت زانو پس از آسیب دیدگی ACL، تا 100درصد افزایش می یابد. همچنین 7 تا 15 سال پس از بازسازی رباط متقاطع قدامی شیوع استئوآرتریت 40 تا 75 درصد گزارش شده است.
تعریف آسیب :
هرگونه ناراحتی جسمانی که به علت انتقال نیرویی بیش از توانایی بدن در حفظ یکپارچگی ساختاری و/یا عملکردی آن ایجاد میشود و ورزشکار را در زمان مسابقه یا تمرین تحت تاثیر قرار می دهد.
انواع طبقه بندی آسیب های ورزشی
- آسیب بافت نرم (بافت پوستی ، عضلانی ، عصبی)
- آسیب بافت سخت (استخوان ) مانند : اسگودشلاتر، شکستگی
- آسیبهای حاد و مزمن
- آسیب های برخوردی ، غیربرخوردی
آسیب های برخوردی و غیربرخوری
- آسیب های برخوردی
- آسیب های غیربرخوری
عوامل خطرزا (Risk Factors)
عوامل خطرزای ورزشی به دو دسته تقیسم می شوند
- عوامل خطرزای درونی
- عوامل خطرزای بیرونی
ویژگیهایی که بیانگر عوامل فردی هستند نیز به عنوان عوامل درونی و خصوصیات نوع تکلیف و محیطی که فعالیت در آن انجام می شود به عنوان عوامل بیرونی شناخته می شوند.